Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Zdravje kože

STRUKTURA KOŽE

Struktura kože in vezivnega tkiva po celem telesu, je v glavnem sestavljena iz proteinov, kot sta kolagen in elastin. Koži dajeta moč, podporo in elastičnost, kar prispeva h njenim kontraktilnim lastnostim. Koža je naš največji organ in varuje mišice, kosti, vezi in notranje organe, ki ležijo pod njo. Vendar je koža zadnja, ki prejme hranila, saj imajo vitalni organi vedno prednost.Koža je najpomembnejši organ v telesu, saj je zaradi svoje izpostavljenosti zunanjemu okolju vedno prva obrambna linija pred zunanjimi faktorji iz okolja. Njene naloge so varovanje telesa pred patogeni in preveliko izgubo vode, ki zagotavlja izolacijo, uravnavanje temperature, izločanje, otip in proizvodnjo vitamina D. Struktura naše kože slabi zaradi oksidativnega stresa celic, ki ga povzroča pretirano, nezaščiteno izpostavljanje soncu, ter seveda zaradi zmanjšanih zalog kolagena v plasti kože, ki ji rečemo usnjica.

Mehanske lastnosti kože, kot so elastičnost, voljnost in moč, so podprte z mrežo celic, ki vsebuje kolagenska vlakna in tkivo elastina, ki je prežeto s hialuronsko kislino, kar daje strukturo podobno gobastemu gelu. Ta struktura celic se lahko poškoduje in splošči, kar je povod za izgubo elastičnih lastnosti kože. Koža postane tanjša in bolj ohlapna. To pripelje do gubaste, ter bolj hrapave in grobe kože. Koža se prav tako povesi in utrpi izgubo volumna. Izguba normalne strukture preprečuje koži, da bi se lahko skrčila nazaj v prvotni položaj.

Medcoll vsebuje 100% naravne sestavine, ki bojo telesu priskrbele vse potrebne prekurzorje, ki jih potrebuje za tvorbo novega kolagena. Obnovila se bo raven hialuronske kisline v telesu, bogat vir antioksidantov, pa bo zaščitil kolagenska vlakna pred uničenjem zaradi oksidativnega stresa, ki ga povzročajo prosti radikali.

PROSTI RADIKALI

Tudi celice v telesu so v nevarnosti za oksidativne poškodbe, ki jih povzročajo prosti radikali. Ti povzročijo poškodbe vseh komponent celice, kot so proteinski elementi (kolagen), lipidni elementi in elementi DNK. Poškodbe proteinov (kolagena), povzročijo še nadaljnjo razgradnjo kolagenski vlaken. Eden od učinkov prostih radikalov je, da povzročijo poškodbe v celični steni DNK, kar povzroči mnoge znake staranja: manj elastičnosti, ter več gubic in starostnih peg.

POMAGAMO VAM DO ZDRAVE KOŽE

Medcoll vam pomaga do bolj zdrave kože, tako da spodbudi vaše telo, da samo proizvaja več kolagena, ki ga potrebuje, da ostane bolj zdravo ter zasije v vsem svojem sijaju.