Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Staranje

PROCES STARANJA

Kako se staramo?

Staranje telesa se dogaja na celičnem nivoju. Večina celic v telesu se konstantno samostojno obnavljajo, ko se obrabijo. Natančne replike starih celic se naredijo s procesom celične delitve. Celice nekaterih delov telesa, npr. kože in prebavnega trakta, nenehno odmirajo in se nadomeščajo z novimi. Nove celice se tvorijo z mitozo in so tako natančne kopije nadomeščenih celic. S staranjem telesa začnejo celice odmirati in tako delujejo manj učinkovito. Kolagenska tkiva razpadejo, koža izgubi elastičnost, mišice oslabijo, lasje se stanjšajo in degenerativne bolezni postanejo pogostejše. Razpad v celicah lahko povzročijo napake v razmnoževanju celic in različni dejavniki življenjskega sloga, kot je stres, slaba prehrana, razni toksini in bolezni.Zakaj se staramo?

Celice se vedno znova replicirajo, v skladu z načrtom, ki se imenuje genetski kod. Ta je pod nadzorom DNK (deoksiribonukleinska kislina) in RNK (ribonukleinska kislina), ki biokemično določa genetski vzorec po vsej celici. Ta genetski kod, ki je zadolžen za repliciranje zdravih, močnih celic, prizadenejo korozivne oksidativne molekule, ki jim pravimo prosti radikali. Prosti radikali sprožijo nevarne verižne reakcije, ki celicam preprečijo normalno delovanje. Prav tako poškodujejo RNK in DNK, ki so potrebne za nadaljnje razmnoževanje celic.

Vzroki prezgodnjega staranja

Glavni vzroki nastanka prostih radikalov so: močna sončna svetloba, onesnažen zrak, cigaretni dim in slaba prehrana. Ko sončna svetloba trči ob kožne celice, reagira s kisikom. Tvorijo se prosti radikali, ki nato poškodujejo celice, kar povzroči prezgodnje staranje. Prosti radikali in oksidativni stres vodijo do citotoksičnosti. Oksidativni stres v veliki meri vpliva na proces staranja.

Jemanje antioksidantov razgradi in nevtralizira proste radikale.

Bogat vir močnih antioksidantov lahko izniči proste radikale in zmanjša oksidativni stres.

Zdravje kože in dodatki proti staranju

Vloga Medcoll-a, ki bo poskrbel, da znaki staranja ne bojo opazni tako hitro je, da zagotovi telesu dovolj naravnih, ključnih proteinskih prekurzorjev in močnih antioksidantov.