Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Kolagen

KOLAGEN

»Obstaja samo en način, da povečamo nivo kolagena v telesu. In to je, da ga proizvedemo sami.« Medcoll raziskovalna ekipa

KOLAGEN V KOŽI

Naravno je, da vsebnost kolagena v telesu z leti upada. To je del staranja, ki ga ne moremo nadzorovati. Temu rečemo intrinzično staranje.

Močna izpostavitev soncu prav tako povzroči, da se gostota kolagena zniža.JEMANJE KOLAGENA NE DELUJE

Jemanje kolagena v obliki praškov, tablet ali pijač ne bo pomagalo vašemu telesu povišati ravni naravnega kolagena, saj ga telo le razbije na manjše delce in izloči.

Vašemu telesu morate pomagati, da bo samo proizvedlo več lastnega kolagena. Najučinkovitejša metoda je, da mu priskrbite prekurzorje kolagena in seveda kofaktor pri pretvorbi, ki je vitamin C. Medcoll vsebuje vse potrebne sestavine, da bo vaše telo lahko samo proizvedlo več kolagena. S tem boste pomagali celotnemu telesu.

KAKŠNA JE VLOGA KOLAGENA?

Kolagen je ena najpomembnejših sestavin vaše kože. Je vaše vezivno tkivo in podpira strukturo kože. Ta kolagenska vlakna, skupaj z elastičnimi vlakni v globokih delih vaše kože, vam omogočajo, da skrčite mišice in vezi, kar pomaga koži, da se povrne v prvotno stanje. Zmanjšanje vsebnosti kolagena in elastina v vaši koži povzroči, da se koža povesi in postane bolj ohlapna, ter izgubi sposobnost, da se povrne nazaj v prvotno stanje, kot se je nekoč.

KAJ JE KOLAGEN?

Kolagen je eden izmed najbolj zastopanih proteinov v telesu. Beseda »Kolla«, ki izhaja iz Grščine, pravzaprav pomeni lepilo. Predstavlja več kot 30% proteinske mase v človeškem organizmu in je glavna komponenta najpomembnejšega tkiva v telesu- vezivnega tkiva. Kolagen je prisoten na mnogih mestih v telesu. Več kot 90% kolagena v telesu je tip 1.

Kolagen je ena izmed dolgih, vlaknastih sestavnih beljakovin. Povezuje in podpira vsa tkiva v telesu, kot so koža, hrustanec in organske sestavine kosti. Podpira tudi notranje organe in je prisoten celo v kosteh.

Kolagenska vlakna so pomemben sestavni del zunajceličnega matriksa, ki podpira večino tkiva in daje zgradbo medceličnini. Kolagen pa najdemo tudi v notranjosti nekaterih celic. Kolagen ima veliko natezno trdnost in je glavna sestavina ovojnic, hrustanca, vezi, kit, kosti in kože. Skupaj z mehkim keratinom je odgovoren za trdnost in elastičnost kože. Njegova razgradnja pa povzroča gube, ki spremljajo staranje. Krepi žile in igra pomembno vlogo pri razvoju tkiv. V kristalni obliki je prisoten tudi v roženici in očesni leči.

V telesu najdemo več kot 29 podtipov kolagena.

Proizvodnja naravnega kolagena v telesu začne upadati sredi 20-ih let, s hitrostjo 1,0% - 1,7% na leto. Še večji upad kolagena pa doživijo ženske v obdobju menopavze in po njem, zaradi znižane ravni estrogena. Količina estrogena je direktno povezana s proizvodnjo kolagena.

Zaradi zmanjšanih zalog kolagena, koža počasi izgublja svojo prožnost. Posledično se začnejo pojavljati gube.